karen@sydinterior.no

Du har ingen produkter i handlekurven.

Å skape et nytt rom med noen elementer som uttrykker individuell personlighet mener vi er det som føles som et hjem.

Å ha tiden i seg

Syd Interiør drives av Karen Elise Boye. Jeg har arbeidet som leder i flere bedrifter innen detaljhandel, og i treindustrien de siste årene.

Jeg har personlig alltid hatt en utrolig glede av å se det estetiske, og potensialet, i eldre bygg og interiør. Både her til lands og på reise. Jeg har derfor hatt stor glede av å oppgradere bygg, og å se mulighetene i interiøret og hvordan det er med og skaper rommet. Jeg har alltid likt å blande gammelt og nytt, maksimalistisk med minimalistisk. Det er harmonien, fargene og strukturen som har bestemt utfallet.
Min tanke er også at det er fint om interiøret du har hjemme betyr noe for deg. 

Det å kombinere nytt med elementer som har tiden i seg er en spennende og vakker kombinasjon. Med litt hjelp på veien er møblene igjen klare for mange nye leveår der de kan gi nytte, og estetisk glede, for nye eiere.

Å handle resirkulert og upcycled betyr at du får personlige og unike produkter til hjemmet eller kontoret ditt. Noe som bare du har gleden av.
Samtidig er du med på å ta vare på det som allerede er produsert, og som har tatt sin del av miljøfotavtrykket. Du er dermed med på å spare miljøet, og du gjør bevisste valg for en grønnere fremtid.

Historien

Dessuten er du med på å ta vare på historien, og håndverket til mange stolte møbelsnekkere. Ved å ta vare på eldre møbler verdsetter vi også historien. Det er en lang tradisjon for å produsere kvalitetsmøbler. Faget som møbelsnekker var kjent og det eksisterte et mangfold av bedrifter som produserte håndlagde, klassiske og vakre møbler.

Heldigvis er tre tilbake i trendene som aldri før. Dets unike egenskaper, i tillegg til å være et bærekraftig materiale, har gjort at det har fått sin velfortjente renessanse. Vi mener at tre blir vakrere og vakrere gjennom bruk og slitasje over flere tiår. Fargen som tresorter får ved langvarig bruk gjør at den varme brunfargen gløder, og blir nesten gylden, ved at det varme fargespillet kommer frem. Vi kan si at materialet blir vakrere når det har tiden i seg.
Mye av det samme synes vi gjelder også for andre materialer; de får en unik patina gjennom bruk og slitasje. Denne patinaen gir produktene en karakter som vi setter pris på og som ikke lett kan gjenskapes.

Vi oppgradere møbler slik at de igjen kan leve like lenge som de allerede har gjort. Å ta vare på det vi allerede har, og det som allerede er produsert, er viktig for miljøet.

FNs bærekraftmål

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
Målene skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn.

Syd interiør bidrar til å oppnå FNs bærekraftsmål nummer 12:
Hvordan din bedrift kan sikre bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre gjennom sirkulær økonomi.
crossmenu